НОВИНИ

Моуриньо е отказал предложение да поеме националния отбор на Сирия

Португалският треньор Жозе Моуриньо е отклонил предложение да поеме националния отбор по футбол на раздираната от гражданска война Сирия, съобщава АП, които са получили мейл от мениджъра на Моуриньо - Жорже Мендеш, който потвърждава за офертата.

Моуриньо е отказал предложение да поеме националния отбор на Сирия
bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 10.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

"За мене е чест да получа такова предложение, но в този момент не мога да го приема, е написал Моуриньо в мейл до Футболната федерация на Сирия. Той е без ангажименти от декември миналата година, когато беше принуден да напусне Челси, а инсинуациите, че ще поеме Манчестър Юнайтед за момента не придобиват реални измерения.

"В момента нямам никакви разговори, не съм близо до никакви подписвания на договори. Кой каквото си иска да си пише, но аз съм взел решение за себе си преди доста време. Нито ще потвърждавам, нито ще отричам, каза Моуриньо пред телевизия Скай. Попитан за варианта да поеме Юнайтед, той каза: Нека да имаме уважение за Ван Гаал, както аз бих искал да го има и към мене. Луис ми е приятел и не мога да бъда равнодушен, когато хората така се отнасят с него.

Сирия никога не се е класирала за Световното първенство, но в Азиатските квалификации за Мондиал 2018 стигна до третия кръг, където участват 12 отбора. Последният треньор на тима Фаджр Ибрахич е напуснал поста на 29-и март, а беше назначен на 6-и януари 2015-а година.

Заради бушуващата гражданска война в страната Сирия играе домакинските си мачове на стадиона в столицата на Оман- Мускат. Тимът се намира на 110-о място в световната ранглиста на ФИФА и чака жребия за третия кръг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Централата на Сосиете женерал в Париж е била обискирана
Централата на "Сосиете женерал" в Париж е била обискирана
Кашата в Скопие се забърка още повече
Кашата в Скопие се забърка още повече