НОВИНИ

Музеят на МВР представя изложбата "Ускорено време"

Експозицията е организирана по случай професионалния празник на българската полиция - 8 ноември и подкрепя Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
22:26, 11.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още
музеят мвр представя изложбата ускорено време

Главен герой в произведенията на големите художници е човекът на реда.

Петър Станков - началник сектор - музей към МВР: Отразена е с много находчивост и въображение работата на обикновения служител от МВР и бих казал, че тези творби имат освен своята художествена стойност, вече имат и историческа стойност.

Творбите са част от колекция "Художествени произведения" от фонда на Музея на МВР и много от тях се показват за първи път. Създадени са през 70-те и 80-те години на 20-ти век.

Благой Тодоров -директор на Дирекция "Информация и архив" към МВР: Ако за нас битува една по-особена представа в обществото, сега ние искаме да разчупим всичко това и да покажем, че нашият труд може да бъде интересен и от-друга страна. Тези графики, които показват дейността на криминалисти, на българските следователи, на нашите колеги от гранична полиция, от дирекция "Противопожарна безопасност"мисля, че ще предизвикат определен и то напълно обоснован интерес.

Сред творците в изложбата са Стоян Венев, Никола Танев, Христо Нейков, Румен Скорчев, Катя Костова, Петър Чуклев и Вежди Рашидов. Те показват една различна реалност, която ни кара да се огледаме във времето и пространството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца управляват железница в Унгария
Деца управляват железница в Унгария
Няма опасност за зарази от лагера в Харманли, потвърдиха от Здравната инспекция
Няма опасност за зарази от лагера в Харманли, потвърдиха от Здравната инспекция