НОВИНИ

На извънредно заседание ​парламентът гласува промените в Изборния кодекс

Парламентът ще гласува промените в Изборния кодекс. Извънредното заседание е насрочено от 11 часа. Два часа по-рано премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще разговаря с ръководствата на парламентарните групи, които подкрепят правителството. Тема ще са поправките в Изборния кодекс, които нагнетиха напрежение в обществото и управляващото мнозинство. Депутатите приеха в края на миналата седмица едни от най-спорните текстове.

извънредно заседание ​парламентът гласува промените изборния кодекс
bnt avatar logo
от БНТ
06:24, 26.04.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Изборни секции в чужбина ще се разкриват само в дипломатическите представителства, което ограничава разкриването на временни секции и възможността на много българи в чужбина да гласуват.

Напрежение предизвикаха и задължителното гласуване и провеждането в различни дни на референдуми и избори.

АБВ заплаши, че партията му може да напусне управлението, Реформаторите готвят нов проект за изменение, с който да отпадне задължителното гласуване и активна регистрация. Около 5 хиляди души са се подписали в интернет петицията "Искам да гласувам" с настояване за президентско вето на закона.

Премиерът Борисов вчера се възмути, защото спорните текстове са предложения на коалиционни партньори, а пасивите в обществото остават за ГЕРБ. Затова от ГЕРБ са склонни на ревизия на кодекса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Строят нов саркофаг 30 години след Чернобилската ядрена катастрофа
Строят нов саркофаг 30 години след Чернобилската ядрена катастрофа
Експлозия в центъра на Ереван - има жертви
Експлозия в центъра на Ереван - има жертви