САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Над 1 000 000 лв. от просрочени глоби събра НАП – Добрич от началото на годината

Над 1 000 000 лв. от просрочени глоби събра НАП – Добрич. Това съобщи Красимир Павлов, гл. експерт в звено „Комуникации“ към ТД на НАП - Добрич.

от Агенция "Фокус"
13:12, 18.10.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
000 000 просрочени глоби събра нап добрич началото годината

1 005 760 лева от неплатени глоби към различни институции събра НАП - Добрич от началото на 2019 година. Това са глоби на лица, пропуснали да платят задълженията си към органите на съдебната власт, КАТ, Агенция „Митници“ и др.

Най-много, 562 000 лева, са събрали добричките данъчни за Министерството на околната среда и водите. Над 198 000 лева са събраните просрочени глоби на КАТ и др. органи на МВР. 63 336 лева са събрани до края на месец септември от неплатени такси, глоби и разноски по дела, които не са внесени в законния срок по сметките на органите на съдебната власт.

От НАП - Добрич препоръчват на фирмите или физическите лица периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП .

От приходната агенция съветват всеки, който има просрочени задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове, за да се избегне налагането на принудителни мерки за събирането им. От местния офис на Агенцията напомнят още, че всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения към приходната агенция, се проверява за това дали не дължи някаква глоба. В случай, че клиентът има такава, тя се вписва в документа. Удостоверения за платени данъци се изискват при участие в обществени поръчки, при банкови кредити, при издаването на лицензи и разрешения и много други.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Валентин Михов също подаде оставка от БФС
Валентин Михов също подаде оставка от БФС
БНБ пуска нова банкнота от 50 лв.
БНБ пуска нова банкнота от 50 лв.