НОВИНИ

Трудовите мигранти по света са превели $529 млрд. към близките си през 2018-а

529 милиарда долара - толкова са превели на близките си през 2018-та година трудовите мигранти по света. Информацията е от доклад на Световната банка, и според експертите й сумата е рекордно висока. Кои държави са получавали най-много средства и още от изводите на икономистите - в следващата минута.

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 09.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Според данни на Световната банка по-голямата част от преводите са направени към държави с ниско или средно равнище на доходите.

През 2017 година преведените пари са били 483 милиарда долара, което означава, че показателят за 2018 година се е увеличил с 9,6 на сто.

Според икономистите ръстът е свързан преди всичко с подобряването на икономическата ситуация и намаляването на безработицата в САЩ. Значително е увеличен и обемът на паричните потоци от страните в Персийския залив и Русия.

Общо паричните преводи за чужбина, направени от частни лица, включително към богатите държава, са достигнали 689 милиарда долара през 2018 година, спрямо 633 милиарда долара година по-рано.

Паричните средства, насочени към Източноазиатския и Тихоокеанския район са се увеличили със 7%, а към Южна Азия са нараснали с 12%. Индия е била основната получателка на тези преводи със 79 милиарда долара, следвана от Китай с 67 милиарда долара, Мексико с 36 милиарда долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраняват достъпа до полигона в Казанлък заради учебни стрелби
Забраняват достъпа до полигона в Казанлък заради учебни стрелби
Биопроизводители протестират пред Министерството на земеделието
Биопроизводители протестират пред Министерството на земеделието