НОВИНИ

Над 700 хиляди лева за ремонт на пътища в благоевградските села

Започват ремонти на улиците в благоевградските села. Общината в Благоевград ще инвестира над 730 хиляди лева от бюджета си за закърпване на дупки, както и цялостно преасфалтиране на някои от пътищата в малките населени места. Ремонтните дейности ще започнат следващия месец.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград А. Сукалинска, Н. Янев
14:00, 18.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В село Българчево се оплакват, че последните няколко години улиците не са ремонтирани. Пътят към селото също е осеян с дупки. Асен Караджов ни показва тези ями и твърди, че са тук повече от 10 години.

Асен Караджов:
„Голем проблем създават. Това, ако се разминат две коли, къде да минат? През дупките да минат? Чупиме си колите тука. Данъците ги вдигнаха, двойно ги вдигнаха.”

От Общината казаха, че в момента експертна комисия прави огледи в малките населени места, за да изготви списък с улиците, които най-спешно се нуждаят от ремонт. Поеха и ангажимент да запълнят дупките по пътя за село Българчево.

Инж. Мария Колибарска, Община Благоевград:
„Ако пътят е общинска собственост ще бъде извършен ремонт.”

В най-голямото село в общината, Покровник, също се оплакват от големи дупки и прашни пътища. Очакват това лято да бъде асфалтира поне една от улиците.

Методи Цонев, кмет на село Покровник:
„Улиците бяха частично чакълирани, няма кал, но прахта е, не е така, както трябва да бъде.”

От Общината обаче казаха, че средствата ще стигнат само за най-належащите ремонти. Кои точно улици ще бъдат ремонтирани ще стане ясно до месец, когато назначената комисия приключи с огледите във всички населени места. До тогава и жителите на селата могат да подават сигнали, както в сградата на общината, така и на горещия телефон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът сезира Конституционния съд във връзка със СЕТА
Президентът сезира Конституционния съд във връзка със СЕТА
Няма пострадали българи при наводненията на Халкидики
Няма пострадали българи при наводненията на Халкидики