НОВИНИ

Над 900 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж

Над 900 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:49, 29.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
900 машини обработват пътищата районите снеговалеж

Всички пътища са добре почистени и проходими при зимни условия. Превалявания от сняг има в Западна и Северна България - в областите София, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново. На някои места снежната покривка достигна 35-40 сантиметра, а в Ловешка област на места е до 70 сантиметра.

През последните 24 часа екипите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми положиха огромни усилия, за да се осигури безопасността на пътуване в районите със снеговалеж, информират от агенцията.

През нощта пътната мрежа е обработена с химически вещества и сол против обледяване. Днес температурите се повишават, което ще ускори снеготопенето и следобед пътищата отново ще се обработват.

До 5 часа тази сутрин е било ограничено движението на товарни автомобили над 12 т по АМ "Хемус" в участъка София - Ябланица, за да се почисти автомагистралата. Отстранен е тежкотоварният автомобил, аварирал на виадукт "Бебреш". До края на деня ще бъде възстановена ограничителната система, нарушена от пътнотранспортното произшествие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
63 сгради в Русе се разминават със санирането през 2017 година
63 сгради в Русе се разминават със санирането през 2017 година
Как да се предпазим от грипа чрез хранене?
Как да се предпазим от грипа чрез хранене?