Наградиха дългогодишни кръводарители

Дългогодишни кръводарители бяха наградени днес за своята безвъзмездна помощ. Българският червен кръст и Националният кръвен център изразиха признанието си към 10 души от цялата страна, които през годините са приели за своя мисия спасяването на човешки живот.

от БНТ
20:34, 12.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Дори сега нечий живот се колебае - да бъде или да не бъде. В добрите случаи се появява друг човешки живот. И го спасява без да задава въпроси. Като Галина - тя не е лекар, но вече не знае точната бройка на животите,за чието спасяване е помогнала. Дарила кръв за първи път още като студентка.

Инж. Галина Бързева, главен експерт в ГПФ на Минно-геоложки университет: Тогава не го осъзнавах съвсем. Но с годините имах личен мотив и случай, в който на мой много близък човек се наложи обмен на кръвната плазма - това спаси живота му.

Днес символично бяха наградени всички, които през годините многократно са дарявали без да чакат повод и отплата. Кръв обаче продължава да не достига, не защото няма добри хора, а защото до тях не стига важното послание:

Д-р Жанина Иванова, директор на Кръвен център, Варна: Нито е опасно, нито има вероятност да бъдат заразени.

Може единствено да помогнат на някого да продължи да бъде.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започна лечението на деца със спинална мускулна атрофия у нас
Започна лечението на деца със спинална мускулна атрофия у нас
София ще има аквапарк до края на годината
София ще има аквапарк до края на годината