НОВИНИ

Напълно е потушен пожарът в Сопот

Пожарът, обхванал част от общините Сопот и Карлово, е напълно потушен. Обстановката е спокойна. Това каза за кметът на Община Сопот Деян Дойнов, във връзка с възникналия вчера пожар край полигон на ВМЗ – Сопот.

bnt avatar logo
от Фокус
09:30, 29.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
напълно потушен пожарът сопот

По думите му на място цяла нощ са патрулирали екипи на пожарната и противопожарни автомобили на ВМЗ-Сопот.

С шест пожарни имахме готовност да загасим останалата част от пожара, въпреки бурния вятър. В момента няма причина за притеснения. Всичко е спокойно. Лошото е, че изгоряха доста земеделски масиви с лозя.

Тепърва ще се изясни размера на щетите. Справихме се, благодарение на доброто взаимодействие между институциите – на всички доброволци, на 61-ва Стрямска механизирана бригада, на ВМЗ, на ПБЗН, също на МВР, тъй като районът беше отцепен. Ако трябва да обобщя, тежка картина с благополучна развръзка“, коментира Деян Дойнов. Той каза още, че пожарът отново се е разразил късно вечерта, но вече е бил локализиран и не е представлявал опасност за населението в близост.

„Обхватът на пожара е стотици декари и обхваща територията на двете общини Сопот и Карлово. Пожарът беше близо до Анево, до Московец, разрасна се към Иганово. Беше пресечен на време, на добро отстояние от къщите на жителите, за да няма опасност за тях“, посочи кметът на Община Сопот Деян Дойнов.

В ранния следобед на 28 август възникна пожар край полигон на ВМЗ-Сопот. Малко по-късно извън територията на държавното дружество, южно от Подбалканския път София-Бургас, възникна втори пожар в района на село Климент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избухна експлозия близо до посолството на САЩ в Кабул, има един загинал
Избухна експлозия близо до посолството на САЩ в Кабул, има един загинал
Обвинителният акт за ЕВН беше публично разпределен в СГС
Обвинителният акт за "ЕВН" беше публично разпределен в СГС