НОВИНИ

Насилие над деца в дом за деца с увреждания в Габрово

Прокуратурата и социалните служби в Габрово извършват проверка в дома за деца и младежи с увреждания „Хризантема". Институциите се самосезираха след като вчера в медийното пространство бяха разпространени видеоклипове, на които се вижда как служители на дома удрят деца, настанени там. Записите са правени от възпитателка в продължение на две години, но от Общината и социалните разбрали за случая едва сега. Към момента в дома в Габрово живеят 7 деца и 3-ма младежи с увреждания.

bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 23.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

В продължение на две години възпитателката Йорданка Милчева записвала тайно с телефона си как нейни колеги бият и малтретират децата в дома. Разказва, че още през декември 2016 показала потресаващите кадри на ръководителя на социалната услуга Маринела Лазарова, която твърди че веднага сигнализирала социалните и общината.

;

Кметът на Габрово Таня Христова, както и директора на агенция Социално подпомагаме в града обаче са категорични, че за случвалото се зад стените не са знаели до сега.

И двете служителки, които са заснети да посягат на деца все още се водят на работа в дома. Едната от тях била в болничен от април миналата година, по думите на директорката Маринела Лазарова другата ще бъде уволнена до края на тази седмица. Проверките по случая продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На форума в Давос раздадоха награди за социална ангажираност
На форума в Давос раздадоха награди за социална ангажираност
Началникът на кабинета на президента Иво Христов специално пред БНТ
Началникът на кабинета на президента Иво Христов специално пред БНТ