НОВИНИ

НДК открива ново пространство за култура

НДК открива още едно ново пространство за култура - бивш нощен клуб се превръща в зала "42", съобщават инициаторите. Зала "42" е продължение на политиката и новата визия за развитие на НДК, заради които се появиха любимите вече на всички Литературен клуб "Перото", Театър "Азарян", ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, и изцяло обновеното кино "Люмиер".

ндк открива ново пространство култура
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 17.05.2017
Чете се за: 00:23 мин.
Още

Залата е многофункционална, с капацитет до 350 души и с уникална минисцена. Тя е подходяща за широк спектър от културни събития - концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, акции, както и за лекции и обучения.

Мястото съчетава нетрадиционна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации при реорганизиране на пространството за всякакви формати.

Зала "42" има външен вход, който е от страната на едно от знаковите места за срещи в София - пилоните откъм бул. "Витоша".

"За образования и четящ човек "42" е един от отговорите на въпроса "за живота, вселената и всичко останало". Нарекохме новата си зала "42", защото не виждаме смисъл в съществуването без култура и изкуство", казва изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК опростява правилата за инвестиции в пристанища и летища
ЕК опростява правилата за инвестиции в пристанища и летища
Майките ще взимат 50% от обезщетението, ако се върнат на работа след 6-ия месец
Майките ще взимат 50% от обезщетението, ако се върнат на работа след 6-ия месец