НОВИНИ

Нено Димов: Трябва да защитаваме изградените европейски ценности

Гост в предаването "Още от деня беше министърът на околната среда и водите Нено Димов. Относно кървавия атентат в Манчестър той заяви, че става въпрос за конфликт на цивилизации, а не просто за социално недоволство.

bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 23.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Министър Ненов заяви, че трябва да си даваме сметка, че в големите мегаполиси живеят мигранти от най-различни части на света.

"През последните 60-70 години в Европа беше допуснато да навлезе много сериозно този ляв мултикултурализъм, тази политическа коректност да завладеят традиционни ценности, които са фундамент, изграждали 2 хиляди години нашия континент и нашата цивилизация. Тук спокойно можем да говорим за конфликт на цивилизации, а не просто за социално недоволство", каза Ненов.

Той припомни, че и в други години е имало атаки към Европа и те са продължавали векове."Ние трябва да защитаваме изградените ценности. Европа никога не е взимала бързи решения и затова те са устойчиви. Вероятно ще има проблеми и те ще нарастват в Европа, но тя винаги е съумявала да се справи с тях, защото се е връщала към корените, които са изградили може би най-добрата цивилизация".

"Ние трябва да възобновим европейските разговори в това как да изградим нашия европейски патриотизъм. Този патриотизъм не се изгражда за ден или два, той се изгражда с поколения, но трябва да вървим в тази посока", каза още Ненов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на икономиката на посещение във ВМЗ Сопот
Министърът на икономиката на посещение във ВМЗ Сопот
Обезопасиха изоставена сграда след сигнал на БНТ Варна
Обезопасиха изоставена сграда след сигнал на БНТ Варна