Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Нено Димов подписа договор със 7 общини за инсталации за преработка на отпадъци

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за проектиране и изграждане на четири инсталации за преработка на отпадъците за общините Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Лесичово, Пещера и Септември. Проектът включва три инсталации за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци и една инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци. Съоръженията ще обслужват над 170 000 жители.

bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 15.02.2018
Чете се за: 00:19 мин.
У нас
нено димов подписа договор общини инсталации преработка отпадъци

Трите компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци са с общ капацитет 12 598 тона годишно. Към площадката на съоръжението в Белово ще бъде изградена довеждаща инфраструктура. По проекта се планира изграждането на инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци, генерирани на територията на седемте общини. Инсталацията е с капацитет до 43 000 тона годишно и ще бъде разположена в с. Алеко Константиново, община Пазарджик.

Общият размер на инвестицията е 19,7 млн. лв.

Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 14 млн. лв.Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения за 17 убийства на стрелеца от Флорида
Повдигнаха обвинения за 17 убийства на стрелеца от Флорида
Курс въвежда нов подход в кариерното развитие
Курс въвежда нов подход в кариерното развитие