НОВИНИ

НФСБ и Атака подадоха документи за участие в местните избори

НФСБ се регистрира в ЦИК за участие в местни избори. Малко по-късно и от Атака подадоха документи. Лидерите на двете партии, доскорошни партньори, отново сблъскаха позиции,но задочно чрез медиите, този път за това - трябва ли да продължи да съществува парламентарната група "Обединени патриоти".

Вера Александрова
от Вера Александрова
21:08, 10.09.2019
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

НФСБ още не са решили дали ще се борят за кметското място в София. Валери Симеонов увери, че кандидатите им за местната власт са достойни, успели хора, а не политически авантюристи или калинки. Закани се, че ще са безкомромисни към ГЕРБ, ако има съмнения за манипулации на вота.

Може ли местният вот да разклати управляващата коалиция?

Валери Симеонов - председател на НФСБ: Абсолютно може. Ако пак се използват тези отвратителни манипулации в изборния ден особено, каквито бяха направени в Пловдив, бъдете сигурни, че коалицията няма да я има.

Според Валери Симеонов искането на Атака да бъде заличена парламентарната група "Обединени патриоти " е лишено от юридическо основание

Валери Симеонов - председател на НФСБ: Няма как да стане, просто учудвам се. Нямат ли юристи тези хора. Не четат ли наредбата, закона, правилника на НС.

Вчера от Атака изпратиха писмо до Цвета Каранчева с искане да бъде заличена групата на Обединени патриоти, след като депутатите от партията вече не са част от нея

Волен Сидеров - председател на Атака: Когато едната партия е извадена от парламентарната група и на практика изключена от двамата други лидери Каракачанов и Симеонов от коалицията, от парламентарната група, то няма как да продължи да съществува със същото име.

В отговорна журналистически въпрос в Плевен лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък определи искането на Волен Сидеров като несериозно.

Красимир Каракачанов - председател на ВМРО: Както беше казал един литературен герой, излязъл изпод перото на Хайтов, едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш. Да коментирам несъстоятелни неща няма смисъл.

От Атака все още обмислят дали Волен Сидеров да се кандидатира за кмет на София, както беше споменал преди време.

Волен Сидеров: Още нямаме крайно решение, но е възможно.

Целта на Атака за местния вот е да подобрят резултатите си от 2015-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба по случай 140 години от Търновската конституция в Европарламента
Изложба по случай 140 години от Търновската конституция в Европарламента
Шпионски разкрития в САЩ за Русия
Шпионски разкрития в САЩ за Русия