НОВИНИ

Николай Ненчев: Доброволните отряди за задържане на мигранти крият опасности

Всички сили и ресурси са вложени в опазването на българската граница. Това заяви в предаването "Панорама" министърът на отбраната Николай Ненчев. Той допълни още, че има готовност да изпрати по границата толкова хора, колкото са необходими, включително и допълнителна техника, за да се гарантира сигурността и живота на българските граждани.

николай ненчев доброволните отряди задържане мигранти крият опасности
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 15.04.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Ненчев заяви, че към момента няма информация за опити за дестабилизиране на държавата чрез бежанския поток. Според него дейността на доброволните отряди за задържане на мигранти крие много опасности.

Николай Ненчев, министър на отбраната: Несериозно и опасно е. Казвам го още веднъж. Обръщам се към всички, които имат намерения да се занимават с подобни дейности, нека първо се обърнат към МВР и поискат съдействие. Разполагаме с информация, че много често радикално настроени организации, включително и ИДИЛ, да внедрят свои хора в бежанската вълна. Тоест ние не знаем кои са тези хора, които пресичат границата и използването на сила и принуда е много опасно. Те могат да бъдат въоръжени, може да са свързани с ИДИЛ и могат да ни нанесат много големи вреди.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров: Гражданските арести са противозаконни
Сотир Цацаров: Гражданските арести са противозаконни
Черен петък и за книгите
Черен петък и за книгите