НОВИНИ

Нинова: БСП ще се яви с нова коалиция на изборите през 2017 г.

Започваме реални действия с цел превръщането на БСП в модерна лява партия. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:29, 22.11.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
нинова бсп яви нова коалиция изборите 2017

Нинова заяви, че БСП ще предложи нов формат на коалицията за предстоящите през следващата година предсрочни парламентарни избори.

Тя подчерта, че иска промяната, която е започнала с президентските избори, да продължи. „Ще предложим открит и нов стил, директен разговор с хората. Директен разговор с народа, без задкулисие“, подчерта Нинова и добави, че е охладила всички мераци за властови постове.

Тя обясни, че преформатирането на коалицията БСП лява България означава и намаляването на броя на партиите в нея, но повече яснота за този процес ще има след конгреса, който ще се проведе през януари.

Нинова каза, че БСП няма да предлага хора в администрацията на новия президент Румен Радев. В същото време подчерта, че в момента страната има президент и той трябва да реди служебния кабинет и да носи отговорност.

Нинова опроверга изявленията на министъра на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова, че левицата е против санирането.

„Ние не сме против санирането, г-жа Павлова лъже“, каза тя и уточни: Бихме продължили програмата за саниране, ако спечелим следващите избори, правейки я по-прозрачна и достъпна като процедура.

Във връзка с оставката на председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и назначаването на Дончо Атанасов, Нинова заяви: „Нямаме отношение към назначението на Дончо Атанасов. Нямаме участие и разговори за договарянето на този пост. Не сме информирани за това решение“.

Тя отбеляза, че трябва да си зададем въпроса дали Лазаров бяга от този пост заради възможни съмнения за корупция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЕК инспектира в Русия оборудването за АЕЦ Белене
НЕК инспектира в Русия оборудването за АЕЦ Белене
Лидерите от Реформаторски блок пристигнаха на консултации при президента
Лидерите от Реформаторски блок пристигнаха на консултации при президента