НОВИНИ

Нова туристическа организация беше учредена по идея на Банско

Регионална организация за управление на Рило-Пирински туристически регион беше учредена в Благоевград. Тя се създава по инициатива на община Банско и е сдружение на представители на местната власт, неправителствени организации и бизнеса.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
19:15, 17.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Новата организация ще може да представя заедно всички туристически дестинации от региона на международни борси и форуми, както и да ги популяризира в цял свят.

Георги Икономов, кмет на община Банско: Като дойдат в този регион, дали ще бъде в Банско, в Боровец, Рила, Пирин, хората трябва да знаят какво ще намерят тука като туристически възможности специфични. За мен това е ските разбира се, минералната вода, имаме малко спа, имаме и голф, но това нещо трябва да бъде обединено и представено по подходящ начин.

Кметовете от двете области - Благоевград и Кюстендил се надяват Туристическото сдружение да помогне за развитието на туризма и в малките населени места.

Калин Гелев, кмет на община Сапарева баня: Това, което е нужно да се направи в сферата на туризма, е да си подадем ръка всички заедно за да може да стане нашият район наистина водещ в областта на туризма.

Минка Капитанова, кмет на община Гърмен: Очакванията са да можем да промотираме целия регион защото, туризъм не се прави с един хотел, с едно село или с една община, хубаво е регионално да се промотира всичко, мисля че ще има по-голям успех.

Регионалната туристическа организация ще се финансира с част от парите от данък туристически услуги в отделните общини. Ще се търсят средства и по европейски проекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отчет на отоплителния сезон: 10% от сметките за парно са точно изчислени
Отчет на отоплителния сезон: 10% от сметките за парно са точно изчислени
„Галъп“: Западните Балкани чувстват България по-близка след Председателството
„Галъп“: Западните Балкани чувстват България по-близка след Председателството