НОВИНИ

Няма да има прекъсване в имунизациите на децата, увери здравният министър

Няма да има прекъсване във ваксинирането на децата според задължителния Имунизационен календар, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. Той увери, че е е направил каквото трябва, за да се осигури необходимото количество ваксини.

bnt avatar logo
от БТА
16:39, 03.05.2018
Чете се за: 00:30 мин.
Още
прекъсване имунизациите децата увери здравният министър

В отговор на въпрос за постъпили сигнали за липса на инсулин министър Ананиев каза, че с предстоящите промени в Закона за лекарствените продукти в хуманна медицина, които преди дни бяха приети на второ гласуване от здравната комисия, няма да се допуска липса на медикаменти. Той изрази надежда, че промените ще бъдат приети и гласувани бързо в пленарна зала.

Ако се направят промени в Закона за здравето, с които категорично да се регламентира коя дейност е лечение, кое е алтернативно лечение и кой точно може да го извършва, няма да има такива случаи като лечителката Кармен Лазарова, коментира министър Ананиев случая, в който Лазарова обявява на сайта си, че лекува и е посредничила при пътуване на болна българка до Бразилия.

;

Лазарова не е в регистъра на Регионалната здравна инспекция за извършване на такава дейност и по своята същност тя е извършила нарушение, като наказанието ѝ може да достигне до 10 хил. лв., допълни още министър Ананиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 души бяха ранени при влакова катастрофа в Чехия
14 души бяха ранени при влакова катастрофа в Чехия
Българският енергиен холдинг тегли нов заем за 1 млрд. лева
Българският енергиен холдинг тегли нов заем за 1 млрд. лева