НОВИНИ

Областният управител на Ловеч разпореди постоянно наблюдение на водоемите

Областният управител на Ловеч Ирина Митева е разпоредила постоянно наблюдение на водоемите в региона заради очакваното повишаване на температурите и снеготопене, съобщиха от областната администрация.

bnt avatar logo
от БТА
09:54, 02.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
областният управител ловеч разпореди постоянно наблюдение водоемите

Оттам допълниха, че в заповедта на Митева, която е изпратена до кметовете на общините и останалите собственици на водоемите, са посочени и превантивни мерки за осигуряване на безопасност за населението при покачване на нивата на язовирите и реките.

В областта има 25 потенциално опасни язовири. Най-голямо притеснение създава язовир "Малка Желязна" в община Тетевен, който от много години е в предаварийно състояние и при бързо топене на снега отточните води може да залеят главния път София - Варна.

Всички останали язовири са на безопасни нива и в тях има свободни обеми. Критични участъци има и по теченията на реките Вит и Осъм. От години се търсело финансиране от държавата за укрепване на дигата на река Вит в района на луковитските села Торос и Дерманци. Опасен бил и участъкът по течението на река Осъм, в района на ВЕЦ "Камен рид", край пътя Ловеч - Троян, където при рязко покачване на речното ниво водата може да залее пътното платно, предупреждават от областната администрация в Ловеч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп на нож с австралийския премиер заради мигрантите
Тръмп на нож с австралийския премиер заради мигрантите
В Пловдив гледат делото за опожарените тютюневи складове
В Пловдив гледат делото за опожарените тютюневи складове