НОВИНИ

СОС прие бюджета на София за 2016 година

Столичният общински съвет прие бюджета на общината за 2016 година в размер на 1 милиард и 266 милиона лева на редовното си заседание. Той беше приет с 47 гласа "за", "против" - 10 и 2 се въздържаха от гласуване, като общият брой на гласувалите общински съветници беше 59.

сос прие бюджета софия 2016 година
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 28.01.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Столичният общински съвет отхвърли предложения от групата на БСП доклад за изменения в приходната и разходната част на проекта за Сборен бюджет на Столична община за 2016 г., както и този, внесен от общинските съветници от Коалиция "Сердика" Войслав Тодоров и Тодор Цанев.

След продължили над 3 часа изказвания на общинските съветници, общинският съветник от групата на ГЕРБ и председател на постоянната комисия по финанси и бюджет към СОС Орлин Алексиев направи предложение да се прекратят дебатите и да се премине към гласуване на доклада за съставяне и приемане на Сборен бюджет на Столичната община за 2016 г., което бе прието със 33 гласа "за". Приемането му бе внесено като първа точка от дневния ред, като предстои Общинският съвет да премине към разглеждането на останалите точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж изчезна край хижа Мургана, издирването му продължава цяла седмица
Мъж изчезна край хижа "Мургана", издирването му продължава цяла седмица
Пролетни температури в Пловдив
Пролетни температури в Пловдив