НОВИНИ

​Обявено е бедствено положение в Сливо поле заради щетите след бурята

Община Сливо поле е обявила бедствено положение заради щетите, нанесени от разразилата се снощи силна буря, придружена с проливен дъжд и градушка. Сериозни щети са нанесени в град Сливо поле и в селата Ряхово, Кошарна, Стамболово, Борисово и Юделник.

bnt avatar logo
от БНТ
10:19, 02.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В резултат на бурята има повалени дървета, както и пет електрически стълба. Унищожени са зеленчукови насаждения, овощни дървета и житни култури. В шестте населени места има нарушения на електроснабдяването и водоподаването.

Още снощи е сформиран кризисен щаб с участието на групата за бедствия и аварии към общината, Районното полицейско управление и противопожарната служба и отрано сутринта служителите са на терен. Екипи на електроразпределителното дружество също са на място, тъй като през нощта не е имало условия за работа заради дъжда. Изпратени са хора по населените места, които да помагат с резачки и друга техника, за да се отстранят падналите дървета и клони.

Паднали дървета има и в Русе, главно в района на ПГ по строителство, където огромен клон се е откършил и при падането е пречупил и ствола на съседно дърво. Цялата дървесна маса се е стоварила на тротоара, като е образувала непроходима барикада от листа и клони.

От Гражданска защита заявиха, че при тях не са постъпили други сигнали за щети и паднали дървета от бурята над града.

Няма и информация за пострадали хора или нанесени материални щети. Очаква се до обед падналите дървета да бъдат разчистени и да се освободи тротоарното пространство. Към момента хората са принудени да заобикалят препятствието от към платното за движение на един от най-оживените булеварди на Русе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2000 посетители в Парка за танцуващи мечки край Белица от началото на сезона
Над 2000 посетители в Парка за танцуващи мечки край Белица от началото на сезона
Заместник-председателят на ЕК: България върви към еврозоната
Заместник-председателят на ЕК: България върви към еврозоната