НОВИНИ

Очаква се повишение на нивото на р. Дунав

Очакват се повишения на водните нива на реките в страната, съобщиха от Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.

bnt avatar logo
от БТА
12:17, 09.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
очаква повишение нивото дунав

В Дунавския басейн днес са възможни краткотрайни повишения на нивата на реките - главно в долните течения, вследствие оттичане. Заради прогнозирани валежи, по-значителни повишения се очакват на 10 и 11 март във водосборите на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм и Янтра.

В Черноморския басейн днес и през следващите 1-2 дни нивата ще останат без съществени изменения. На 10 и 11 март са възможни краткотрайни повишения на нивата на Южночерноморските реки.

В Източнобеломорския басейн днес и през следващите 1-2 дни се очакват краткотрайни повишения на водните нива. В периода 10-12 март са възможни по-значителни повишения в средното и долно течение на Тунджа и притока й Мочурица, в горното и средно течение на реките Марица, Арда и Върбица.

В Западнобеломорския басейн днес и през следващите 1-2 дни, в следствие на прогнозираните валежи, се очакват значителни повишения на водните нива на реките във водосборите на Струма и Места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръводарителска акция за Марияна
Кръводарителска акция за Марияна
Безплатни онкологични прегледи във Варна
Безплатни онкологични прегледи във Варна