НОВИНИ

Очакват се нови блокади по границата ни

Блокадите на границата с Гърция се очаква да продължат и днес. След 10 сутринта се очаква отново да бъде спряно движението на пункта Илинден-Ексохи.

очакват блокади границата
bnt avatar logo
от БНТ
06:24, 08.02.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Вчера за неопределено време беше спряно движението на товарни автомобили през граничния пункт "Кулата". Щетите за България от протеста на гръцките фермери тепърва ще се изчисляват.

Миналата седмица страната ни изпрати писмо до Европейската комисия с призив за спешни действия за преодоляването на проблема. Според българските власти Гърция нарушава принципите на свободно движение на хора и стоки в рамките на Европейския съюз, като допуска подобни блокади по границата.

Вчера в предаването "Денят започва с Георги Любенов" вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че очевидно Гърция не може да се справи, но няма механизъм, по който България или Еврокомисията да въведат контрол.

;

Гръцките фермери, които втора седмица протестират срещу вдигането на данъците и пенсионните осигуровки, обявиха че планират да засилят блокадите на основни пътни артерии в страната.

Част от демонстрантите, които участваха в блокадите по границите на Гърция с България и Македония, се разположиха с трактори и автобуси на площад "Синтагма" в центъра на Атина. Те обявиха, че ще останат на лагер за два дни в сърцето на гръцката столица. Фермерите настояват за оттегляне на законопроекта за данъчните и пенсионни промени и за премахването на взетите досега данъчни мерки за отрасъла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипната епидемия се разпространява?
Грипната епидемия се разпространява?
Анимацията Отвътре навън е големият победител на наградите Ани
Анимацията "Отвътре навън" е големият победител на наградите "Ани"