НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова покани депутатите да се включат във "Великден за всеки"

Преди днешния пленарен ден омбудсманът Мая Манолова обиколи всички парламентарни групи , за да покани депутатите да се включат с финансови средства в организираната от нея инициатива "Великден за всеки".

омбудсманът мая манолова покани депутатите включат великден всеки
bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 07.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По тази тема разговаря и с председателя на парламента Цецка Цачева. Целта на кампанията е да се съберат пари,които да се дарят на пенсионерите,чийто пенсии са малко над 300 лева и няма да получат великденска надбавка. Манолова вече има подкрепата на много организации, медии, известни личности.Кампанията продължава до Лазаровден. Всеки дарител ще може да посочи общината, в която иска да бъдат разпределени парите му.

Мая Манолова - омбудсман на Република България
"Решението кои точно пенсионери ще получат ваучери ще се вземе от пенсионерските клубове заедно с представители на местната власт и с моите представители по места - това са представители на БЧК и доброволци,които са координатори във всяка една община. Ще бъдат изработени ваучери със средствата от дарителската сметка, всеки ваучер е на стойност 20лв., с които ще може да се пазарува от 5 хиляди магазина в цялата страна,които на практика се намират във всяко едно населено място".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да откриеш художник
Да откриеш художник
 Има страхове, няма омраза към бежанците
Има страхове, няма омраза към бежанците