Опашка на Дунав мост при Русе заради обновяване на софтуера

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили отново се образува на граничния пункт Дунав мост при Русе. Този път причината е, че от Агенция „Митници" въвеждат нова версия на модул „Пътни такси и разрешителни".

от П.Тонева, В.Николова
12:35, 17.07.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От осем сутринта преминаващите превозни средства на Дунав мост се обработват по аварийната процедура, тоест всички данни се обработват на хартия. Причината е, че от Агенция „Митници" обновяват софтуера за пътните такси и разрешителни, а целта е обработването на документите да става по-бързо. Техническата процедура приключи в 12 часа. Опашката е почти три километра в посока съседния град Мартен, а чакането изнерви шофьорите.

В момента работят всички трасета, които са три за тежкотоварните и три за леките коли. Очаква се в следобедните часове на деня трафикът напълно да се нормализира, тъй като обработката на документите няма да отнема повече от минута - две.

;

Километричната опашка от тежкотоварни камиони се изви само за час и половина след началото на ръчната обработка на документите. Шофьорите нямаха представа защо трябва да чакат. Красимир Захариев е към края на колоната и предвижда, че при тази ситуация ще пристигне в румънския град Брашов най-рано след 7-8 часа.

Красимир Захариев: Би трябвало да се съобщава да ходим и на други такова и на Видин има граници.

Оказа се обаче, че трафикът е бил интензивен и вчера. Боян Дончев, който пътува от Девня за румънския град Плоещ, чака тук от 11 часа в понеделник.

Боян Тончев: Не можах да мина, тука пауза направих и продължавам вече повече от 24 часа. Проблем ли има в системата, обновяват ли я, но не е човешко. Няма никакви условия къде да спрем, паркингите пълни, как да работим. Искаме икономиката да върви, как да работим, като не ни дават.

Боян Тончев е категоричен, че фирмата, за която работи, ще претърпи загуби, тъй като няма да успее да спази часа си за разтоварване в Плоещ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Единна система за туристическа информация ще започне работа следващата година
Единна система за туристическа информация ще започне работа следващата година
Румънски вестник: Имиграцията във Великобритания намалява заради Брекзит
Румънски вестник: Имиграцията във Великобритания намалява заради Брекзит