НОВИНИ

Оперираха колегата Иво Никодимов

Колегата Иво Никодимов, който беше нападнат и пребит вчера в Борисовата градина, днес претърпя операция. Състоянието му е стабилно. МВР продължава да издирва тримата нападатели. Мотивите им са неясни. Главният секретар лансира версията за "престъпление от омраза".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
17:09, 26.07.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Иво Никодимов - журналист от БНТ: "В момента, в който влязох в основната алея на тази част от градината от тролейбусната спирка - не бях изминал и половината разстояние може би или около половината до следващата алея, която пресича перпендикулярно тази основна алея, когато трима младежи изскочиха от храстите и започнаха да ми нанасят удари. Аз ги попитах какво правят, нали но моите въпроси останаха някъде там между ударите. Единият от тях тръгна да ме рита - аз инстинктивно силно клекнах, бързо клекнах. В този момент те побегнаха. Свалих си раницата да си извадя мокри кърпички и зад мен чух мъжки глас, който каза, "да ви помогна с нещо". Тоест аз си обяснявам, че те като са видели, че човек влиза в градината, са се оттеглили. Те бяха млади момчета на видима възраст 20-22 години. Стройни, спортни фигури, но не такъв тип напомпани в никакъв случай. Единият беше с бръсната глава. Аз ги оприличавам като футболни фенове, но може да не са точно футболни фенове, а да са скинхед".
Младен Маринов - главен секретар на МВР: "Най-често тези извършители в живота са страхливи хора. Насочваме се по-скоро към престъпление от омраза. Там, в този район на парка сме имали и по-тежки нападения преди години сме имали по-тежки нападения, свързани с този мотив. Определено тези хора нападат в гръб и се оттеглят бързо."
главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД ,,Национална полиция": ,,Работим по засичането на евентуалните извършители. Това са много на брой камери с много информации. Преглежда фотоалбуми на лица от криминалния контингент, към момента няма лице, което да е заподозряно. От началото на 2017 година на територията на Борисовата градина нямаме извършени хулигански прояви, които да са обособили мястото като опасно за гражданите".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Надявам се да има повече полицейско присъствие в Борисовата градина
Фандъкова: Надявам се да има повече полицейско присъствие в Борисовата градина
Джокович ще бъде извън игра до края на 2017 г.
Джокович ще бъде извън игра до края на 2017 г.