НОВИНИ

Оранжев код за екстремно ниски температури в София и областта

Оранжев код за екстремно ниски температури е обявен за днес в София, София-област, Перник и Кюстендил. Медици съветват хората да не излизат от домовете си ако не им се налага, защото ниските температури могат да доведат до здравни проблеми.

bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 08.01.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

През изминалата нощ екипите, ангажирани с почистването на пътищата в София са обработили със смеси против заледяване всички улици, по които се движи градският транспорт. По-рано днес започна чистенето и на основните улици в кварталите, както и вътрешноквартални улици в кв. „Драгалевци" и кв."Симеоново". Поради силния вятър има снегонавявания в почти всички райони на София и екипите избутват снежна маса от пътните платна. Най- сериозни са снегонавяванията в районите „ Нови Искър" , „Връбница", „Панчарево" и „Витоша". В момента се почистват снегонавявания и от бул. „Брюксел". Градският транспорт се движи навсякъде.

Поради снегонавявания временно автобусна линия 314 се движи по променен маршрут. Автобусите се движат по „Бистришко шосе" и не минават през ул. „Рачо Петров Казанджията".

От Летище София призовават заминаващите пътници да се явяват на терминалите поне 2 часа преди полет и не по-късно от 90 минути преди часа на излитане по разписание, поради технологично време, необходимо за извършване на проверка за сигурност, митническа проверка и паспортно визов контрол.

На брифинг тази сутрин министър Лиляна Павлова обощи, че обстановката в страната се нормализира, а гражданите се съобразяват с указанията на властите и не навлизат в затворените участъци. Има и изключения.

Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие в оставка
"И един единичен случай на един гражданин, който точно Батман да му се яви да го спасява. И не искаше да го спасяват екипите на пожарна безопасност."
Гл. комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН
До 3:30 сутринта 10 човека бяха принудени да прокопават в тъмната част на денонощието при тежки условия пътя, за да достигнат до един лидер на една организация. Този лидер държеше да бъде спасен лично от АПИ, най-вероятно от председателя. Този човек е спасен, жив и здрав. За съжаление, спасителната техника е още там, закъсала, сега ще организираме операция да извадим тази техника."

Пътнически влак се е ударил в преспа и е дерайлирал между гарите Панагюрище и Септември, тази сутрин. Композицията Дезиро дерайлира с първа талига. При инцидента няма пострадали, влакът е отоплен. На място са извикани екипи на пожарната и аварийни екипи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Кюстендил регистрираха най-ниската температура за изминалата нощ
В Кюстендил регистрираха най-ниската температура за изминалата нощ
Мъж загина при пожар в село Кадиево
Мъж загина при пожар в село Кадиево