НОВИНИ

Орден "Свети Георги" за Михаил Костаракос

Председателят на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос се срещна с началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов. На церемония в министерството генерал Костаракос беше награден с почетен знак "Св. Георги" - първа степен за офицери.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
23:10, 25.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
орден свети георги михаил костаракос

По време на срещата бяха обсъдени развитието на отбранителните дейности на ЕС, сътрудничеството с партньорите, както и новата глобална стратегия на съюза по външна политика и сигурност. Началникът на отбраната заяви, че България приветства решението на Съвета на ЕС за координиран годишен преглед на отбраната. След награждаването генерал Костаракос се срещна и с президента Румен Радев.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Обсъдихме някои въпроси, не само свързани с европейската отбрана, говорихме и за проблемите в сигурността на Западните Балкани."
генерал Михаил Костаракос, председател на Военния комитет на Европейския съюз: ЕС е изправен пред многобройни предизвикателствa и рискове, идващи от изток и юг. България вече изпита тези предизвикателства и от двете посоки и затова тя играе жизнено важна роля по време на своето председателство, да запази сегашния импулс и да приближи ЕС стъпка по-близо до реализирането на визията за една по-силна Европа. Не се съмнявам, че ще успеете в това начинание.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНР връчи годишните награди Сирак Скитник
БНР връчи годишните награди "Сирак Скитник"
ЕС инвестира 600 млн. евро в електропровод между Франция и Испания
ЕС инвестира 600 млн. евро в електропровод между Франция и Испания