САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Оставиха в ареста бизнесмена, обвинен за двойното убийство в кв. "Витоша"

Софийският апелативен съд остави в ареста бизнесмена Драгомир Драгомиров, който е обвинен за двойното убийство в столичния квартал Витоша преди 10 дни. Той беше задържан малко след стрелбата, а основната версия на разследващите е за неуредени финансови отношения между строителната фирма на Драгомиров и инвеститорската компания.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
11:11, 30.05.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

И втората инстанция прецени, че въпреки ранния етап на разследване, доказателствата са достатъчни, за да се направи извод, че Драгомиров е извършителят на убийството. Съдът посочи, че свидетел е описал подробно преговорите в офиса, поведението на обвиняемия, изстрелите. Освен това в колата на строителния бизнесмен е открит пистолетът, с който е стреляно.

Защитата настояваше за домашен арест, като посочи чистото съдебно минало, добрите характеристични данни, семейния и социалния статус на задържания.

Адвокат Ася Манджукова коментира, че докато полицията не си изпълнява функциите по контрол на домашния арест, магистратите не искат да поемат риска да налагат тази мярка. Тя каза, че на този етап е рано да се обсъжда дали престъплението е извършено в състояние на афект.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Mестни традиции и обичаи ще представят в Банско през лятото
Mестни традиции и обичаи ще представят в Банско през лятото
Фестивалът „Черната кутия” започва в Пловдив
Фестивалът „Черната кутия” започва в Пловдив