НОВИНИ

От ГЕРБ нямат нищо против прокуратурата да бъде сезирана за сделката с ЧЕЗ

От ГЕРБ нямат нищо против прокуратурата да бъде сезирана и да проверява всички обстоятелства по сделката с ЧЕЗ и произхода на средствата.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:30, 06.03.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

ГЕРБ смятат, че левицата се опитва да яхне протеста срещу продажбата на ЧЕЗ и да предизвика сваляне на кабинета.

Валентин Николов - ГЕРБ: А всички бяха от опозицията учудени защо премиерът Борисов каза, че се организира сваляне на правителството. Това за мен е организиран начин да се свали правителството и то незаконно. Видяха, че по законен начин няма как да се случи. И почваме да си припомняме едни стари времена, в които беше - с кръв го взехме, с кръв ще го дадем.

От ГЕРБ отново припомниха, че стратегията за приватизацията на ЕРП-тата е приета по времето на кабинета Сакскобургготски, в който БСП е участвала със свои министри.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката в оставка: Хубаво е колегите от БСП да видят тази стратегия, защото в нея е записано, че държавата ще продаде 67% от този дял, а останалите 33, държавата се ангажира да ги продаде в много кратко време.

Управляващите посочиха, че БСП са имали 4 години по времето на кабинета Станишев и още 2 при Орешарски, ако са искали преразглеждане на сделката за приватизация на ЧЕЗ.

Александър Иванов - ГЕРБ: Те пак ли проспаха възможността държавата да влезе както казват сега във функцията си и да изкупи дяловете на ЕРП-тата?

От ГЕРБ заявиха също, че БСП използва страховете на хората, че може да има увеличаване на цената на тока.

Валентин Николов - ГЕРБ: Българските потребители да бъдат спокойни, държавата с всички възможни средства ще се противопостави на всяко самоволно искане за вдигане на цената.

Енергийният министър в оставка днес каза, че от чешката компания ЧЕЗ ще зависи дали държавата ще може да се включи в сделката за продажбата на активите им в България.

Теменужка Петкова: От страна на българската компания беше изразена воля да се даде възможност държавата да влезе в тази сделка, така че тя да има контролно участие на практика. Но от там нататък, всичко зависи от самия продавач.

Собственичката на "Инерком" Гинка Върбакова вече е в Чехия, за да обсъди варианти за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лондон не изключва московска връзка в отравяне на бившия шпионин
Лондон не изключва московска връзка в отравяне на бившия шпионин
Над 37 кг. хероин задържаха митнически служители на ГКПП - Дунав мост 1
Над 37 кг. хероин задържаха митнически служители на ГКПП - Дунав мост 1