НОВИНИ

От септември туристическите центрове в София ще работят и през почивните дни

От есента предстои двата най-големи туристически информационни центъра в София да заработят по нов график – на седемдневна работна седмица, за да може да обслужват турстите и госитите на столицата и през почивните дни. Това заяви за Българската национална телевизия заместник-кметът на Столичната община Тодор Чобанов. В момента в София има три туристически центъра, като само най-големият от тях – "Читалнята", работи и събота и неделя.

БНТ2-София
от БНТ2-София
14:00, 08.07.2017
Чете се за: 00:26 мин.

Нелогичното работно време създава недоразумения сред туристите. За да попълнят липсата на информация за софийските забележителности през почивните дни, от неправителствената организация Free Sofia Tur развеждат туристите безплатно, а самите екскурзоводи споделят, че към групите с чужденци се присъединяват и софиянци.

Алиса Атанасова - гид на Free Sofia Tur
"И разбират, че всъщност много малко знаят за София. Аз лично обожавам София. Аз съм родена и израснала тук и за мен е удоволствие да представя на хората своя град и да ги направя част от него, така че да си тръгнат с хубави впечатления и когато се чува името на България, да се чува с хубаво."

Преди да започне поредната си обиколка Алиса Атанасова споделя, че заради големият наплив от туристи интерес, през почивните дни има повече екскурзоводи на смяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата предупреди Г-20 да не влизат в опасни съюзи във вреда на бедните
Папата предупреди Г-20 да не влизат в "опасни съюзи" във вреда на бедните
Военните учения Сий брийз започват от 10 юли в Черно море
Военните учения "Сий брийз" започват от 10 юли в Черно море