НОВИНИ

Отбелязваме международния ден на танца

Днес отбелязваме международния ден на танца. През последните няколко години все повече хора от всички възрасти избират в свободното си време да се занимават с различни стилове танци, като все по-популярни у нас са горещите латино ритми. Срещаме ви с една жена от Велико Търново, която по професия е психолог, но голямото ѝ призвание са танците.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:40, 24.11.2016
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Татяна Узунова от Велико Търново разказва, че открила магията на танца на 47 и вече пет години това е най-голямата ѝ страст. Споделя, че започнала да се занимава са латино танци в тежък период от живота си, който преодоляла благодарение на тях.

Таня Узунова: Това беше едно невероятно откритие, върна ме към ритъма в моя живот. Някак си ми даде много енергия, много тласък. Намерих себе си в танца!

Таня разказва, че ежедневно работи върху душевния комфорт на хората, помага им да излязат от тежки състояния, но танците са нейния начин да съхрани емоционалното си състояние и да поддържа добър тонус.

Таня Узунова: Аз имам кабинет, занимавам се като телесен терапевт, има уговорки, часове, Имам такива занимания по терапевтична йога. Моите занимания по терапевтична йога са доста сериозни, защото травмирани мои клиенти, дали с операция, дали с психологически проблеми, успявам да ги разтоваря, но след това е необходимо и за да се разтоваря.

А горещите латино ритми паснали най-много на нейния темперамент, въпреки че никога преди дори не се замисляла за това.

Таня Узунова: В момента, в който направих първия месец разбрах, че това е от тук не знам дали до края на живота ми, но дълго време ще бъде с мене. Изважда женствеността, изважда ритъма ми, като че ли ни събужда за живот.

Като психолог Таня е категорична в теорията, че когато тялото работи, мозъка си почива най-добре. А танците ни носят радост, самочувствие и освен всичко са най-добрия лек срещу стареене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинските съветници в Пловдив гласуваха нов шеф на онкодиспансера
Общинските съветници в Пловдив гласуваха нов шеф на онкодиспансера
Атака влязоха на консултации при президента
Атака влязоха на консултации при президента