Хероин за над 3 млн. лева откриха в български микробус на "Дунав мост"

Заловиха голяма пратка с наркотици на Дунав мост в български микробус при опит да напусне България. В операцията освен митнически служители и прокуратурата, се включва и ГДБОП. Водачът е 56-годишен мъж, който е задържан за 72 часа. Вижте повече в прякото включване на Даниела Димитрова

от Даниела Димитрова
12:11, 18.11.2019
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Георги Костов, Агенция "Митници: Вчера, 9.20 сутринта, на трасе изход "леки и автобуси" се явява въпросният товарен автомобил - Мерцедес "Принтер", който е празен. Подът на транспортното средство от страната на шасито е изключително дебел и е видимо обработван, след което са пристъпили към по-щателна митническа проверка и са установили укритото вещество.
Андрей Ангелов, наблюдаващ прокурор: 184 са пакетите, общо тегло 93 кг. хероин. Предвиденото за този тип престъпления наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 до 300 хил. лв.
Старши комисар Стоян Иванов, зам.- директор на главна дирекция "Гранична полиция": Най-вероятно става въпрос за международен трафик. Колегите работят доста усилено имаме оперативна информация. Това не е само количество, което е предназначено за територията на България. То е на изход към страни от Западна Европа. Работим с партньорските служби, така че скоро ще очакваме резултати по другите направления.

На брифинга в Русе Иван Гешев коментира и нестихващите протести срещу избора му за главен прокурор.

Иван Гешев: В България винаги има протести за нещо. Това означава, че има гражданска позиция. Хората изразяват мнението си. Едни харесват процедурата, други не я харесват. Вие смятате, че са големи. Други смятат, че не са толкова големи, че има около 100 човека на избора. Въпрос на гледна точка. Всеки вижда, каквото иска. Това, което мога да кажа, е ясно, и съм го казвал много пъти. Никой не го интересува каква е Конституцията, какви са законите. Проблемът е, че една група политико-олигархична и т.н, която се притеснява от закона, защото няма практиката да спазва закона, просто не иска да има избора, който на нея не й харесва.

По думите на Гешев протестиращите проявяват безпринципност, защото е имало и други три случая, в които председателят е бил само един. Той даде пример с избора на Борис Велчев за главен прокурор, на председателя на Върховния касационен съд и на председателя на Международния валутен фонд.

;

Хероинът е открит в камион с българска регистрация, пътувал от Южна България. Той е бил празен.

На митническите служители им е направило впечатление, че подът е бил преправен. При щателна проверка са открити тайници, в които са били укрити 184 пакета с хероин. Стойността на стоката е над 3 млн. лева. Тя е пътувала вероятно за Западна Европа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Синдикатите готвят протест в края на месеца заради болничните
Синдикатите готвят протест в края на месеца заради болничните
Как в училищата в Перник се справят с режима на водата?
Как в училищата в Перник се справят с режима на водата?