НОВИНИ

Откриха останки от животни в напоителен канал в Сливенско

Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи в близост до сливенското село Тополчане. Водата от канала се използва за напояване на земеделските площи в Сливенско.

bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 12.08.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнаха служители на полицията, пожарната, напоителни системи и дирекцията по безопасност на храните в Сливен.

Предполага се, че става въпрос за останки от прасета, умъртвени заради борбата с африканската чума. Предстои районът да бъде дезинфекциран, а останките - загробени.

От Областната дирекция по безопасност на храните отказаха коментар. Това е петият подобен сигнал за последните три дни.

Петър Илиев, кмет на с. Тополчане: Каналът е много дълъг. От язовир Жребчево тръгва. Навсякъде може да се изхвърлят такива боклуци. Не им пречи на хората вместо на определените места да си го хвърли в канала и да си замине, това е и тук се събира, защото има врати. Като се затваря канала няма как да премине по-нататък. Иначе щеше да отиде до края.
Пламен Иванов, управител на Напоителни системи клон "Средна Тунджа": Ще трябва да се вземат проби, зависи дали има разлагане. Това може би ще се обърнем към специалисти, които ще го кажат това нещо. Предприели сме мерки за повече бдителност на съоръженията, включително и с кметовете по населени места имаме готовност при намиране на такива животински отпадъци да бъдат загробвани на тези лицензирани площадки, които те посочат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина при почистване на бетонобъркачка в Монтанско
Мъж загина при почистване на бетонобъркачка в Монтанско
Стрелецът от джамията в Осло е обвинен в тероризъм
Стрелецът от джамията в Осло е обвинен в тероризъм