НОВИНИ

Откриха обновения пътен участък Старо Оряхово - Провадия

Всички мостови съоръжения у нас са проверени, 17 от тях са в лошо състояние и ще бъдат ремонтирани спешно. Това съобщиха във Варна премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. За тези ремонти са необходими около 130 милиона лева и те ще бъдат осигурени по проекти. Днес бе открит обновения пътен участък Старо Оряхово - Провадия.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
17:52, 15.08.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Всички мостови съоръжения у нас се поддържат по план, за 17-те обекта в лошо състояние до понеделник ще бъдат представени финансови планове и разчети, съобщи премиерът Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател: Разпоредих финансиране и незабавно строителство, за да не се чака програмата. Защото седем сме направили, пет се правят, но има други, които са в лошо състояние и по план един ще дойде след пет месеца, другият след осем, като свършим „Хемус".
Николай Нанков, министър на регионалното развитие: В момента се ремонтира тези, които са в критично състояние. Това е мостът на 34-ти километър на автомагистрала „Хемус", лявото съоръжение в посока Варна и мостовото съоръжение на Коренишки дол, 37-я километър, отново в лявата страна.

Днес двамата откриха ремонтираните 30 километра от пътя Старо Оряхово - Провадия през Долни Чифлик и Гроздьово. Стойността на ремонта е 18 милиона лева, осигурени по Оперативната програма "Региони в растеж".

;

Премиерът коментира и случая с фалиралия застраховател „Олимпик", след който 200 хиляди коли останаха без застраховка „Гражданска отговорност".

Бойко Борисов, министър-председател: Когато застраховат, да си подбират и те застрахователя. А пък ние чрез КФН ще направим необходимото нарушителите да понесат тежки санкции. Санкциите там са големи, така че ще ги понесат.

Министрите Томислав Дончев и Владислав Горанов ще сезират Комисията за финансов надзор .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 3 милиона лева на година се увеличават стипендиите на докторантите
С 3 милиона лева на година се увеличават стипендиите на докторантите
​Пожар в машинното отделение на турски кораб отне живота на един човек
​Пожар в машинното отделение на турски кораб отне живота на един човек