НОВИНИ

Президентът Радев откри учебната година в Софтуерния университет

Президентът Румен Радев участва в церемонията по откриването на учебната година в Софтуерния университет. С началото на академичната година, висшето училище стартира нова и много полезна инициатива - започва безплатно обучение по програмиране в 37 града в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 16.10.2017
Чете се за: 00:38 мин.
Още

И в малките населени места хората заслужават да имат досег до съвременното образование и новите технологии, подчерта създателят на университета Светлин Наков. Той вярва, че образованието, насочено към новите технологии, ще допринесе за по-доброто бъдеще на страната. Приема това предизвикателство като национална кауза. Президентът Радев подкрепи тази социална инициатива.

Светлин Наков - създател на "Софтуерен университет": Аз вярвам, че да даваш образование, професия и работа на хиляди, десетки хиляди млади хора, е една национална кауза. Не го приемам като бизнес. това е да направим България едно по-хубаво място, една Силициева долина на Европа, където изграждаме предприемачи, изграждаме хора със съвременно мислене и градим подготвени кадри за професиите на бъдещето.
Румен Радев - президент на Република България: Момент, в който изчезват цели професии, тук се намира социалната перспектива - младите хора да се насочват в една професия, която е динамична, която определя правилата, не само на бизнеса, но и на общественото развитие и която има огромен потенциал. Аз съм убеден в перспективата, защото българинът е доказал, че може да бъде иновативен, може да бъде с творческо мислене.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Питбул нахапа 17-месечно дете в Кърджали
Питбул нахапа 17-месечно дете в Кърджали
Жена от Разлог изработва колани от цветни мъниста
Жена от Разлог изработва колани от цветни мъниста