НОВИНИ

Отпуснаха 10 млн. лв. за увеличение на заплатите на служителите в затворите

10 милиона лева отпусна правителството за увеличаване на заплатите на служителите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:31, 18.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Решението стана факт, след като през август миналата година бе обещано на служителите, които охраняват затворите, да получат по-високи заплати. Заради ниското възнаграждения мотивацията на работещите в затворите е ниска и има голямо текучество, заяви министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева. В рамките на тази година, също така, ще приключат и ремонтите в повечето затвори в страната.

Бойко Борисов, министър-председател в оставка: Преди Нова година бяхме обещали на МП, на синдикатите, че ако приходите в бюджета вървят по начина сега - устойчиво и нарастват, ще направим, така че да получат тия допълнителни средства. Още повече многократно ние сме съдени за условията, които предлагаме, а и пък самите служители там работят при изключително тежки условия. Имаше голяма диспропорция в заплатите в сравнение с други структури на правосъдните служби.
Екатерина Захариева, министър на правосъдието в оставка: През миналата година в рамките на бюджета на МП закупихме металотърсачи, да закупим система, която ще се внедри в затвори с телефони и нарушения, в Белене, също така в рамките на бюджета без допълнителни средства да осигурим и ремонтни дейности в три от местата за лишаване от свобода, в останалите две е започнало проектирането, ще приключим ремонтните дейности в почти всички места за лишаване от свобода.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С избора на Таяни ЕНП поема ръководството на най-висшите институции на ЕС
С избора на Таяни ЕНП поема ръководството на най-висшите институции на ЕС
Изведоха Илияна Беновска от заключителната пресконференция на президента (ВИДЕО)
Изведоха Илияна Беновска от заключителната пресконференция на президента (ВИДЕО)