НОВИНИ

Парламентът създаде Временна комисия за имунитета на Веселин Марешки

Народното събрание създаде Временна комисия за имунитета на Веселин Марешки. Съставът й е от 10 депутати - по двама от всяка парламентарна група. За председател беше избран Христиан Митев от Обединените патриоти.

bnt avatar logo
от
09:34, 05.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
парламентът създаде временна комисия имунитета веселин марешки

Комисията се създава по предложение на парламентарния председател Димитър Главчев, след като снемането на имунитета на лидера на партия ВОЛЯ беше поискано от главния прокурор.

Причината са две обвинения срещу Марешки. Едното за лека телесна повреда на общински съветник от Варна. Другото за изнудване на собственик на заведение. Марешки не си даде сам имунитета, затова сега в рамките на седмица Комисията ще проучва дали има достатъчно данни за престъпления, след което - да разреши или не, снемането на имунитета му.

Христиан Митев, депутат от ОП, председател на Комисията "Марешки": Няма нужда да се изисква нищо, тъй като имаме искане с приложени към него материали. Тези материали ще бъдат изпратени на всички останали колеги, членове на комисията, те ще се запознаят и следващата седмица може би в сряда ще има заседание на комисията, на което да се разгледа искането и да се вземе решение. Комисията няма да бъде превърната в трибунал.
Веселин Марешки, зам.-председател на НС: Точно това ще разберете - че един шамар няма как да е побой. И аз съм единственият човек в България, който е арестуван за шамар и това, че вече има спечелено от мен с окончателно решение дело, че арестът ми е незаконен, това никой не го знае.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Таджикистан е регистрирано земетресение с магнитуд 6,1
В Таджикистан е регистрирано земетресение с магнитуд 6,1
 Сирийските бунтовници отказаха плана за зони за сигурност
Сирийските бунтовници отказаха плана за зони за сигурност