НОВИНИ

Парламентът започна пленарната седмица с отбелязване на Деня на Европа

Парламентът започна пленарната седмица с отбелязване на Деня на Европа. Още преди започване на заседанието младежи от ГЕРБ и председателят на групата Цветан Цветанов раздаваха значки и флаери в чест на Деня на Европа. "Денят на Европа е ден, посветен на мира и обединението на европейските народи. Ден, в който за пореден път заявяваме своята решимост да продължим да отстояваме принципите, положени в основата на обединена Европа", заяви при откриването на заседанието председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

bnt avatar logo
от БТА
09:43, 09.05.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
парламентът започна пленарната седмица отбелязване деня европа

Днес всички имаме повод за основателна гордост, защото през последните месеци България не просто се утвърди като отговорен и надежден член на ЕС, но и даде значим принос в дебата за бъдещето на общия ни европейски дом, отбеляза тя. Сега Европа е България, тук се дискутират важни за всички европейските граждани теми, търсят се най-удачните решения, заяви Караянчева.

Уверена съм, че всеки един от нас ще продължи да работи и да влага своята енергия за постигане на общите ни европейски цели - мир, стабилност и просперитет, каза още тя.

Всяка парламентарна група ще прочете декларация в пленарна зала по повод Деня на Европа.

След това депутатите ще продължат с първо четене на промени в Кодекса за социално осигуряване. В програмата за седмицата са още второ четене на промени в Кодекса на труда на второ четене, промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи на второ четене.

На първо четене депутатите ще разгледат промени в Закона за гражданската регистрация и в Закона за местното самоуправление и местната администрация. В проектопрограмата са още проект на решение за избор на председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, ратификация на Споразумението за услуги за подпомагане изпълнението на проекти между МОСВ и Европейската банка за възстановяване и развитие, както и Отчет за дейността на СЕМ за периода 1 януари - 31 декември 2017 г.

За петък е предвиден традиционният парламентарен контрол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представиха Комисията за преговори с Македония
Представиха Комисията за преговори с Македония
Над 2000 ученици ще посетят Софийския фестивал на науката
Над 2000 ученици ще посетят Софийския фестивал на науката