НОВИНИ

Патриотите не искат "въртележка от избори"

ГЕРБ и Обединените патриоти е един от вариантите за коалиция в следващия парламент. Такава коалиция е възможна, потвърди днес пред БНТ съпредседателят на патриотите Валери Симеонов. До този момент другите лидери в коалицията Волен Сидеров и Красимир Каракачанов не са коментирали дали и кого ще подкрепят за бъдещо управление.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
16:50, 27.03.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Съпредседателят на Обединените патриоти и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира пред БНТ в Бургас, че ако участват в управлението, патриотите ще търсят формула, която да даде стабилност на България.

Валери Симеонов - съпредседател на Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО": "Всичко е въпрос на предстоящи преговори. Знаете, че ние не сме лакоми за власт, спокойно си останахме предните 2 години в подкрепа в парламента без директно да заемаме някакви министерски постове, областни управители и т.н., с което показахме, че не сме се втурнали през глава във властта. Но, ако е необходимо, този път може да участваме в управлението, но във всички случаи ние ще търсим една по-устойчива формула на управление".

По думите на Валери Симеонов в България е необходима стабилност не само заради предстоящото председателство на страната ни на Евросъюза догодина, но и като дълг към избирателите.

Валери Симеонов - съпредседател на Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО": "Според нас и според хората никой не иска "въртележка от избори", защото това пречи на стабилността, това пречи на икономиката, това пречи на прокарването на каквито и да било сериозни промени в посока стабилизирането и спасяването на България от положението, в което се намира".

От Патриотичната коалиция коментираха, че трите партии в обединението им ще останат заедно. Това потвърди и организационният секретар на ВМРО.

Юлиан Ангелов - организационен секретатар на ВМРО: "Надявам се, че здравият разум ще надделее по принцип. И ние не сме се събрали за това да правим високи резултати, а да свършим нещо, за което се борят и трите партии".

От "Обединените патриоти" заявиха, че се гордеят, че са спрели ДОСТ да влязат в парламента, след като 2/3 от автобусите с изборни туристи не тръгнали от Турция, заради блокираната от патриотите граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови антикорупционни протести в Русия
Масови антикорупционни протести в Русия
Равносметката след изборите в област Благоевград
Равносметката след изборите в област Благоевград