НОВИНИ

Плачът помага при отслабване

Учени отдавна са установили, че един добър плач помага за облекчаване на психическото ни състояние, но вече стана ясно, че той е от полза и когато искаме да свалим излишните килограми, пише в. "Дейли мейл".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:07, 23.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Още
плачът помага отслабване

Според д-р Пит Сулак от университета в Тенеси плачът намалява нивата на кортизол в организма ни, което подпомага за стопяването на излишното тегло.

В сълзите, предизвикани от стреса, се съдържат хормоните пролактин и адренокортикотропния му събрат. Кортизолът, който се отделя при стрес, е известен с това, че задържа мазнините в тялото.

"Когато се освободим от адренокортикотропния хормон, той предизвиква снижаване на нивата на кортизол в организма. Това от своя страна препятства задържането на мазнини", изтъква д-р Сулак.

Плачът, досущ като потенето и уринирането, помага и при изхвърлянето на потенциално вредните токсини от организма, така че има цялостен благотворен ефект.

Трябва да различаваме различните видове сълзи. Само тези, предизвикани от емоциите и стреса, помагат при отслабване. Сълзите от раздразнение на окото нямат същия ефект. Според Пит Сулак най-полезно е да се плаче между 19 и 22 ч., когато хората са в компанията на близките си. За стимулирането на процеса може да се гледа някой тъжен филм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ щрихи с Галя Крайчовска
АРТ щрихи с Галя Крайчовска
До началото на ноември ще е готов интерконекторът България - Румъния
До началото на ноември ще е готов интерконекторът България - Румъния