НОВИНИ

Почина съоснователят на "Ийгълс" Глен Фрай

Американският китарист и съосновател на една от най-известните рокгрупи в света "Ийгълс" Глен Фрай почина на 68-годишна възраст.

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:17, 19.01.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Глен Фрай води тежка борба с болестта си през последните няколко седмици, но почина от усложнения на ревматоиден артрит, остър язвен колит и възпаление на белите дробове. Официалната страница на групата в интернет потвърди трагичната новина в съобщение, подписано от роднини и близки на музиканта, както и на останалите трима участници от последния състав на групата - Дон Хенли, Джо Уолш и Тимъти Шмит. Те благодариха на всички, които "са се надявали и са се молили за неговото оздравяване".

Фрай и Хенли основават "Ийгълс" през 1971 година. Те са автори на множество известни хитове като "New Kid in Town", "Life in the Fast Lane", "Take it Easy", "Tequila Sunrise" и, естествено, "Hotel California". Техният албум с избрани хитове Their Greatest Hits е разпродаден в САЩ в тираж от 29 милиона екземпляра. С това отстъпват само на Майкъл Джаксън и неговия албум "Thriller". "Ийгълс" са носители на шест награди "Грами", включително за "Диск на годината" през 1977 за "Hotel California".

Разделят се през 1980 година, но отново се събират през 1994-а.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят Русе - Разград - Шумен - Варна вече е отворен за движение
Пътят Русе - Разград - Шумен - Варна вече е отворен за движение
Гласът на хората без глас: Монтел Уилямс ексклузивно за БНТ
Гласът на хората без глас: Монтел Уилямс ексклузивно за БНТ