НОВИНИ

Под наблюдение са всички водоеми в община Кюстендил

Под постоянно наблюдение са реките и язовирите на територията на Община Кюстендил. Това казаха от отдел „Управление на кризи” към Община Кюстендил. Засега няма постъпили сигнали за наводнени къщи и сгради в следствие на интензивното снеготопене.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград
18:20, 08.02.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Състоянието на реките, преминаващи през територията на общината, остава спокойно въпреки чувствителното повишение на температурите и активното снеготопене. Под постоянно наблюдение са двата микроязовира - Върташево и Граница", съобщиха от Общината. От там добавиха, че със заповед на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и на областния управител, кметовете и кметските наместници на селата са ангажирани с постоянно наблюдение на реките, преминаващи през населените места.

Ивайло Чалъков - експерт „Управление на кризи” към Община Кюстендил
"Превантивно от наша страна сме уведомили всички арендатори и водоползватели за превантивни мерки при покачване на нивото. При проблем със самото покачване да информират оперативния дежурен в Община Кюстендил и постоянно да имат връзка и координация с оперативния център към РСПБЗН."

Ивайло Чалъков каза още, че при показване на водните нива оперативният щаб е в готовност да реагира своевременно.

Ивайло Чалъков - експерт „Управление на кризи” към Община Кюстендил
"За евентуално превантивен контрол и превантивна дейност от страна на всички екипи на единната спасителна система за евентуално източване и изпускане на язовирите чрез основния изпускател на преливниците. Всеки един арендатор и водоползвател знае, че на разстояние 500 метра трябва трябва да бъдат изчистени с цел да има добра проводимост на водата."

От няколко дни заради по-високите температурите и интензивното снеготопене, специализирани екипи на ОП "Чистота" започнаха почистването на канализационните шахти в градската част.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Норвегия вече е достъпна информацията за заплатите на цялото население
В Норвегия вече е достъпна информацията за заплатите на цялото население
Нови членове на Надзорния съвет на НОИ
Нови членове на Надзорния съвет на НОИ