НОВИНИ

Подредете Вашата алтернативна листа в инициативата на БНТ "Моят депутат"

Познавате ли идеалния депутат? Може би това е учителят на детето Ви, лекарят на родителите Ви, някой от колегите или Вашият съсед? Ако познавате такъв човек, включете се в новата инициатива на БНТ “Моят депутат“. Нека заедно създадем алтернативна непартийна листа от заслужили личности, издигнати от Вас, нашите зрители.

подредете вашата алтернативна листа инициативата бнт моят депутат
bnt avatar logo
от БНТ
00:00, 27.02.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Обосновете своя избор с качествата, достойнствата и постиженията на предложения от Вас кандидат. С Вашето предложение ще грабнете публиката и ще мобилизирате подкрепа за него на страницата на БНТ. Вашите кандидатури очакваме на адрес deputat@bnt.bg до 17 март 2017 г.

За най-атрактивните кандидати ще бъде изготвено кратко видео и виртуалната листа ще бъде предложена за гласуване в интернет до 24 март 2017 г.

На 26 март 2017 г., по време на специалното издание на “Денят започва“ в изборния ден, гости в студиото ще бъдат водачът на листата и следващите двама в класирането, заедно с хората, които са ги номинирали.

Виртуалната „депутатска“ листа трябва да въодушевява и вдъхновява. Целта е да покажем, че извън популярните кандидати и светлините на прожекторите, в България има примери за подражание; има хора, които променят съдби, влияят на решения и лансират каузи в името на доброто.

Всеки кандидат за листата трябва да отговаря на следните критерии:

-да не е участник, под каквато и да е форма, в предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017г;

-да не е член на политическа формация;

-да не заема държавна или политическа длъжност;

-да не е лице в рекламна кампания;

-да не е осъждан или с повдигнати обвинения за престъпление по смисъла на действащия Наказателен кодекс в Република България;

-да е реално съществуващо лице към момента на провеждане на класацията (да не е исторически, филмов или литературен персонаж).

Открийте съвършения депутат! Създайте листата на мечтите си!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шотландия се готви за нов референдум
Шотландия се готви за нов референдум
Румънци образуваха знамето на ЕС в 27-ата нощ на протести
Румънци образуваха знамето на ЕС в 27-ата нощ на протести