НОВИНИ

Полицията в Свищов задържа ТИР превозващ незаконно опасни канцерогенни отпадъци

Камионът е собственост на монтанска фирма за производство на акумулатори, която заяви в съобщение до медиите, че не е осведомено относно случая и подробностите около него, като уточни, че поверява превоза на подобни опасни товари на други филми, които са лицензирани от Министерството на околната среда и водите и не извършва превоз на подобни товари сама.

полицията свищов задържа тир превозващ незаконно опасни канцерогенни отпадъци
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 02.11.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Шофьорът е задържан рано тази сутрин, докато разтоварвал опасният товар на нерегламентирано сметище в района на бившия Строително монтажен комбинат в града, след сигнал на граждани. По първоначална информация в последните десет дни, всяка вечер камиони изсипвали отпадъци там, а по-късно били заравяни с багери. На място веднага са пристигнали и еко инспектори от Велико Търново, като направената проверка не е показала опасност за живота и здравето на хората. По случая е образувано досъдебно производство.

От компанията съобщиха, че случаят буди безпокойство.

Пълния текст на съобщението до медиите може да прочетете тук:

;

Във връзка с оповестена от различни медии информация за изхвърлени отпадъци от рециклирани акумулатори извън специализираните за това места, която реферира към дейност на компания, оперираща на територията на гр. Монтана, с настоящото корпоративното ръководство на Монбат АД изразява следното официално становище:

Ръководството на Монбат АД не е осведомено относно случая и подробностите около него, но поради близката алюзия с дейността и местонахождението на дружеството заявяваме:

  • Монбат и дружествата от групата, опериращи на територията на Република България, предоставят отпадъците от рециклиращата дейност на лицензирани от Министерство на околната среда и водите компании, които специализират в оползотворяването на такива отпадъци;
  • Монбат и дружествата от групата, опериращи на територията на Република България не извършват самостоятелно оползотворяване на тези отпадъци;
  • Монбат и дружествата от групата, опериращи на територията на Република България не са превозвали товари с вредни отпадъци.

За ръководството на Монбат АД горепосоченият случай буди безпокойство, като разрешаването му е в изцяло в правомощията на компетентните органи в Република Българи.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да изучават предприемачество избират много студенти със семеен бизнес
Да изучават предприемачество избират много студенти със семеен бизнес
Фамилия Рашкови отново длъжници на община Садово
Фамилия Рашкови отново длъжници на община Садово