НОВИНИ

Пореден протест на родители в Пловдив

Родители от Пловдив протестираха за пореден път срещу решението на общинския съвет в града да слее двете основни училища „Душо Хаджидеков“ и „Георги Бенковски“. Те изразиха недоволството си тази сутрин пред сградата на Областната управа в града. Родителите настояват областният управител да върне решението за преразглеждане и да поиска широко обществено обсъждане по казуса.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
12:00, 20.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Яснота как ще бъде проведено сливането все още няма, а решението е било взето на тъмно, казаха протестиращите.

Стоил Попов - родител: "Няма никакво обществено обсъждане. Дори училищното настоятелство в училище „Душо Хаджидеков“ неговият председател е научил това в последната седмица."

Родителите отново заявиха, че не са съгласни децата им да ходят километри, за да стигнат от едното до другото училище.

Анита Иванова – родител: "Трябва в рамките на половин час да заобиколиш целия квартал. Виждате, че час пик сутрин не се минават лесно тези кръстовища, а на ВСИ-то просто е кошмарно."

Диана Симеонова: "Много се надяваме господин Здравко Димитров да направи всичко възможно да прояви здрав разум, да прочете правилно нашите доводи и да постъпи по логичния начин."

Родителите споделиха притесненията си пред заместник областните управители. Те заявиха, че когато решението на Общинския съвет пристигне при тях ще преценят дали е законосъобразно и има ли основания бъде върнато за преразглеждане. Родителите обаче се заканиха, че ако това не стане, ще пуснат жалба в Административния съд, Министерството на образованието и в европейските институции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Речта на президента
Речта на президента
Най-големият ветроход в света акостира в пристанище Бургас
Най-големият ветроход в света акостира в пристанище "Бургас"