НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на Иван Пачелиев за убийството на фелдшера от Орешник

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на 37-годишния Иван Пачелиев за умишлено убийство на фелдшера от тополовградското село Орешник. Той беше задържан при мащабна полицейска операция вчера. Бившият легионер остава в ареста за 72 часа.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
17:40, 09.10.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В хода на разследването е установено, че убийството е извършено след като Пачелиев е потърсил медицинска помощ в Здравната служба в Орешник, тъй като си наранил ръката при рязане на дърва. Защо е нападнал обаче фелдшера все още не е ясно.

ст. комисар Ангел Цанков - директор ОД на МВР-Хасково: Хладно оръжие, няколко прободни рани, на база на които е настъпила смъртта.

В дома на бившия легионер е открит ножа, с който е извършено престъплението, и още уличаващи доказателства. Иззети са и видеозаписи, които показват, че именно Пачелиев е посетил последно фелдшера преди да бъде намерен мъртъв.

ст. комисар Ангел Цанков - директор ОД на МВР-Хасково: Взел е мерки да предотврати намирането на доказателства.

От прокуратурата в Ямбол казаха, че обвиняемият не оказва съдействие на разследването за изясняване на случая. Очакват се и резултатите от назначените експертизи.

Дойчин Дойчев, окръжен прокурор на Ямбол: Продължаваме да извършваме действия по разследването именно за установяване на мотивите за извършеното престъпление, умишлено убийство.

През февруари миналата година Иван Пачелиев се барикадира в дома си в село Орешник и стреля по полицаи с пушка, които дошли да му връчат призовка. След едно денонощие той беше арестуван от командоси. В дома му тогава бяха намерени оръжия и боеприпаси. През март бившият легионер беше освободен от ареста под парична гаранция от 5 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверява се дали служител на МО е участвал в създаването на паника в Сливен
Проверява се дали служител на МО е участвал в създаването на паника в Сливен
ДРУГИТЕ новини: За хората
ДРУГИТЕ новини: За хората