НОВИНИ

Прави се всичко възможно държавата да контролира снабдяването с ток

Правим всичко възможно държавата да бъде на своето място и да упражнява своите контролни правомощия, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на парламентарния контрол. Тя отговори на депутатско питане за проблемите в снабдяването с ток при тежките зимни условия.

прави всичко възможно държавата контролира снабдяването ток
bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 22.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Населените места без ток в периода 17-19 януари бяха 1144 и 339 хил. абонати останаха без електрическо захранване, отчете министърът. По думите й към 16.00 часа на 19 януари обстановката вече е била нормализирана и не е имало населени места без електрическо захранване.

За справяне със ситуацията от трите електроразпределителни дружества и "Електроенергиен системен оператор" са работили общо над 1500 екипа с над 400 броя техника. За по-малко от 72 часа ситуацията в цялата страна беше овладяна, посочи Петкова.

Контролът е много важна мярка в тази ситуация, държавата, Министерството на енергетиката /МЕ/ и останалите ведомства, които имат отношение към този процес, правим всичко необходимо за засилване на контрола, каза министърът.

По думите й и в момента екипи на МЕ и Комисията за енергийно и водно регулиране извършват проверки в трите електроразпределителни дружества за отчетния период на използваната енергия от гражданите, който не трябва да бъде повече от 31 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова: Приходите от винетки са нужни за реинвестиции в пътищата
Лиляна Павлова: Приходите от винетки са нужни за реинвестиции в пътищата
Община Стара Загора сбъдна мечтите на Мария
Община Стара Загора сбъдна мечтите на Мария