Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Правим модерна противоградна система

България ще изгради модерна система за 17 млн. лв., която ще пази всички земеделски площи у нас от градушки. Това заяви във Велико Търново земеделският министър Десислава Танева и уточни, че реформата предвижда изграждането на нови 32 площадки за противоградна защита. Сега действащата система покрива едва 10 млн. декара от всички земеделски територии в страната.

от БНТ
22:21, 30.05.2016
Чете се за: 00:23 мин.
Още
правим модерна противоградна система

Министър Танева допълни, че за да функционира системата, фермерите ще трябва да плащат такса, която още не е уточнена, но вероятно ще бъде от 68 ст. до 90 ст. на декар. Новият модел на защита ще може да заработи от следваща година като в Северна България ще бъдат използвани и самолети. Във Велико Търново министър Танева се срещна със земеделски браншови организации, учени и представители на асоциацията на застрахователите. Всички организации подкрепиха реформата и до седмица ще дадат предложения за успешното ѝ прилагане.

Десислава Танева - министър на земеделието и храните: "Разбира се и след консенсуса, който постигнахме, ще предоставим всичко на финансовия министър за съответното одобрение. Аз се надявам, че за следващата година, за следващия сезон, да приложим този модел на противоградна защита"
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите за постижения в малкия бизнес
Връчиха наградите за постижения в малкия бизнес
Градушка с големината на орех удари Казанлък
Градушка с големината на орех удари Казанлък