НОВИНИ

Правителството ще обсъди вдигането на минималната работна заплата до 460 лева

На редовно заседание утре правителството в оставка ще гледа предложение за нов размер на минималната работна заплата за страната, съобщи пресслужбата на кабинета. Предложението е минималната работна заплата да стане 460 лева от началото на следващата година. МС ще обсъди и предложение за определяне на размера на линията на бедност за страната за 2017 г.

bnt avatar logo
от БТА
19:19, 20.12.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
правителството обсъди вдигането минималната работна заплата 460 лева

На заседанието ще се приеме и постановление за изпълнението на държавния бюджет на България за 2017 г. и проект на тригодишен план за действие за изпълнението на Националната програма за развитие: България 2020, в периода 2017-2019 година. Ще се обсъди и проект за промени в Наказателния кодекс.

Министрите ще обсъдят проект на решение за определяне на дните за религиозни празници на вероизповеданията, различни от източноправославното, през 2017 г. По предложение на министъра на правосъдието ще се обсъди предложение до президента за награждаване посмъртно на Петър Дертлиев с орден "Стара планина" - първа степен.

Кабинетът ще разгледа Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2016 г. за изплащане на стипендии по програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2016 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Владимир Чуков: След Алепо, международните отношения са в пълен крах
Проф. Владимир Чуков: След Алепо, международните отношения са в пълен крах
Къде се спънаха разговорите за ново правителство?
Къде се спънаха разговорите за ново правителство?